top of page

Waarom video marketing?

Video marketing is één van de meest krachtige manieren om zichtbaarheid te vergroten en om uw product of dienst te promoten en uw merknaam te versterken. Het is een visueel medium dat een emotionele connectie met de kijker kan creëren en een gevoel kan overbrengen wat foto of tekst vaak niet lukt. Wanneer je het vergelijkt met een foto of tekst dan kan een gedeelde video op social media tot wel 1200% (bron) meer views genereren. 

Dit is de reden waarom videomarketing al jaren groeit en veel bedrijven steeds meer de potentie gaan in zien hier van. 

Vanuit een video marketing onderzoek (bron) is gebleken dat in 2022:

 • 96% van de video marketeers zegt dat videomarketing het begrip van gebruikers van hun product of dienst heeft vergroot

 • 95% zegt dat videomarketing hen heeft geholpen de naamsbekendheid te vergroten

 • 91% zegt dat videomarketing hen heeft geholpen meer bezoekers te trekken.

 • 90% zegt dat videomarketing hen heeft geholpen bij het genereren van leads.

 • 87% zegt dat videomarketing hen heeft geholpen de verkoop te verhogen.

 • 87% zegt dat videomarketing de verblijftijd op hun website heeft vergroot.

 • 53% zegt dat videomarketing hen heeft geholpen het aantal ondersteuningsvragen te verminderen.

 • 92% zegt dat video hen een goed rendement op hun investering geeft

Videomarketing is het heden en de toekomst van moderne marketing. Het dankt zijn succes aan de verschillende manieren waarop het door bedrijven kan worden gebruikt en gepersonaliseerd. Begin met het plannen en implementeren van uw videomarketing strategie om dat concurrentievoordeel te behalen dat u altijd al wilde bereiken.

 

Wil je meer weten over het inzetten van videomarketing?

DJI_0240-2.jpg

Wat kun je als bedrijf bereiken met videomarketing?

Er zijn een aantal dingen waarmee een bedrijf met video kan bereiken:

 1. Het vergroten van de naamsbekendheid: Door video's te delen op sociale media of op het eigen website, kan een bedrijf zijn naamsbekendheid vergroten en aandacht trekken van potentiële klanten.

 2. Het vestigen van vertrouwen: Door video's te delen waarin het bedrijf zichzelf presenteert en laat zien wat het doet, kan het vertrouwen van potentiële klanten worden gestimuleerd.

 3. Het overbrengen van informatie: Video's zijn een effectieve manier om informatie over het bedrijf of over specifieke producten of diensten te communiceren.

 4. Het verhogen van de betrokkenheid: Door middel van video's kunnen bedrijven interactie aangaan met hun publiek en vragen beantwoorden, wat kan leiden tot een groter gevoel van verbondenheid met het bedrijf.

 5. Het genereren van leads: Door video's te gebruiken als onderdeel van een marketingcampagne kan een bedrijf leads genereren en nieuwe klanten werven.

Benieuwd wat Eigen Bodem voor u kan betekenen?

bottom of page