top of page

Welk platform gebruik je en waarom?

Bart Molenaar

29 jan. 2024

Kiezen van het Juiste Platform: Waarom en Hoe?

Het kiezen van het juiste platform voor het delen van je videocontent is een cruciale stap in je digitale marketingstrategie. Als vastgoedprofessional, architect, projectontwikkelaar of interieurontwerper wil je je boodschap gericht verspreiden. Hier is een overzicht van populaire platforms en overwegingen waarom je voor een specifiek platform zou kunnen kiezen.


  1. Instagram: Instagram staat bekend om zijn visuele aantrekkingskracht en is ideaal voor kort en visueel verbluffend videomateriaal. Gebruik Instagram voor snelle updates, projectvisualisaties en inspirerende interieurmomenten.

  2. YouTube: Als het op langere, educatieve video's aankomt, is YouTube het go-to platform. Hier kun je diepgaande content delen, zoals virtuele rondleidingen door vastgoedobjecten, tutorials en uitgebreide projectpresentaties.

  3. LinkedIn: Voor professionals in de vastgoed- en architectuurwereld is LinkedIn een uitstekende keuze. Gebruik het platform om je expertise te laten zien, zakelijke inzichten te delen en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen.

  4. Facebook: Facebook blijft een krachtig platform voor het delen van diverse videocontent. Hier kun je zowel korte updates als langere video's plaatsen, waardoor het geschikt is voor een breed scala aan doeleinden.

  5. TikTok: TikTok is ideaal voor creatieve en korte videocontent. Als je een jonger publiek wilt aanspreken en trends wilt volgen, overweeg dan TikTok voor snelle, pakkende video's.

  6. Twitter: Twitter is geschikt voor het delen van korte video-updates en nieuws. Gebruik het platform om snel in te spelen op actuele gebeurtenissen en om de betrokkenheid van je publiek te vergroten.

  7. Website/Embedden: Overweeg om je videocontent rechtstreeks op je website te plaatsen en deze te embedden. Dit geeft je controle over de presentatie en maakt het gemakkelijk voor bezoekers om je video's te bekijken.


Bij het kiezen van een platform is het belangrijk om te begrijpen waar je doelgroep het meest actief is en welke soorten content het beste bij je boodschap passen. Overweeg ook de specifieke kenmerken van elk platform, zoals de duur van video's, de demografie van gebruikers en de mate van interactiviteit. Door bewust te kiezen, kun je de kracht van videocontent maximaal benutten en je merk op de juiste manier presenteren aan je doelgroep.

bottom of page