top of page

Waarom video’s een effectieve manier zijn om te groeien in zichtbaarheid.

Bart Molenaar

25 mrt. 2023

5 redenen waarom video's effectief zijn wanneer je wil groeien in online zichtbaarheid

Van bijna alle producten die geleverd worden in de huidige economie zit de doelgroep van die producten op social media. Het algoritme van social media zorgt ervoor dat het video’s hoger waardeert. Hierdoor worden de posts die je upload statistisch gezien, beter bekeken dan posts met alleen tekst of een foto. Dit resulteert in een groter bereik en een grotere zichtbaarheid online. Dit zegt echter alleen nog niet dat het onder de juiste doelgroep gezien wordt. Maar hoe zorg je ervoor dat het onder de juiste doelgroep gezien wordt? Houd de blogs in de gaten voor meer informatie hierover.


5 Redenen waarom video's een effectieve manier zijn om te groeien in online zichtbaarheid:

 1. Hoge betrokkenheid: Video's hebben een hogere betrokkenheid dan tekst of afbeeldingen. Mensen zijn visueel ingesteld en verwerken informatie vaak beter via beelden en geluiden dan via tekst.

 2. Emoties opwekken: Video's kunnen emoties opwekken, wat kan helpen om een sterke band op te bouwen met je doelgroep. Wanneer mensen een emotionele verbinding voelen met je merk of product, zijn ze meer geneigd om het te delen met anderen.

 3. Beter onthouden: Mensen onthouden informatie beter wanneer het gepresenteerd wordt in de vorm van een video. Dit kan leiden tot een hogere conversie en betrokkenheid bij je merk.

 4. Toegankelijkheid: Met de opkomst van smartphones en tablets is video toegankelijker geworden dan ooit tevoren. Mensen kunnen video's bekijken op elk moment en op elke plaats, wat betekent dat ze ook gemakkelijker kunnen delen en verspreiden.

 5. Multifunctioneel: Video's kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals productdemonstraties, instructies, testimonials, bedrijfspresentaties, enzovoort. Dit maakt het mogelijk om op verschillende manieren met je doelgroep te communiceren en je boodschap effectief over te brengen.


Conclusie

Kortom, video's bieden een krachtige manier om je online zichtbaarheid te vergroten en je merk te laten groeien. Ze kunnen helpen bij het opbouwen van een emotionele band met je doelgroep en zorgen voor een betere merkherkenning en betrokkenheid.


BLOGS

In deze serie blogs zal Eigen Bodem het hebben over verschillende onderwerpen rondom videomarketing. De volgende onderwerpen zullen o.a. aan bod komen:

 • Waarom elk bedrijf video zou moeten inzetten in 2023.

 • Waarom video’s een effectieve manier zijn om te groeien in zichtbaarheid.

 • Waar kun je videomarketing voor inzetten?

 • Hoe breng je een duidelijke en beknopte boodschap over?

 • Waarop moet je letten bij het maken van een video?

 • Video en SEO > tips voor het beter vindbaar maken van je content

 • Welk platform gebruik je en waarom?

 • Hoe maak makkelijk en gratis video content?

 • Welke soorten video’s kun je maken?

 • Hoe creëer je een goede video marketing strategie?

 • Wanneer is een video succesvol?

bottom of page